23 Aralık 2009 Çarşamba

BOŞNAK BÖREĞİ

Böreğimin tarifi 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne evsahibi olan yüreği güzel vefalı arkadaşım nurşen'e gidiyor,kolay gelsin canım... Tarifte börek patatesli hazırlanmıştı ama ben pırasa ile yaptım çok ta güzel oldu,nasılmı yaptım bir bakalım :)

MALZEME:
2 kg.un
2 su.bar.ılık su
300 gr.tereyağ
1 yem.kaş.tuz
HARÇ İÇİN:
pırasa(ince kıyılmış)
2 yem.kaş krema veya kaymak
YAPILIŞI:
Un bir kaba elenir tuz koyulur azar azar su ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.Hafif sert bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamur 3 bezeye ayrılır nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir...
Pırasalar ince kıyılır tencereye alınır suyu çekilene dek kısık ateşte haşlanır(su koulmaz kendi suyu yeter) soğuyunca krema veye kaymak tuz eklenip karıştırılır...
Hamur bezelerinin biri servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır,üzerine eritilmiş tereyağ sürülür,elinizin üstlerini kullanarak alabildiğince inceltilir,yufka düz zemine alınıp üzerine biraz daha yağ sürülür,harçtan alıp kenarına yerleştirilir,rulo yapılır,iki elinizle rulo çekilerek uzatılır.Rulodan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Kalan diğer bezelerde aynı şekilde yapılıp tepsiye yerleştirilir..
Hamur toplarının üzerine kalan tereyağ gezdirilir ve önceden ısıtılmış fırında 45 dak üzeri kızarana dek pişirilir..
Sonra ılık ılık afiyetle yenilir....

17 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım supersin ellerine saglık
afiyet olsun..

birdutmasali dedi ki...

çokda hoş olur haticeciğim..
sevgili arkadaşlarımız yapar ve müthiş olur.
yazın patlıcanlısı özellikle !!
ellerine sağlık canım

Damak Tadı dedi ki...

Canım ne kadar nefis görünüyorlar,ellerine sağlık..Yemek yememize rağmen ağzımız sulandı yeniden arkadaşlarla..))

Sizlere afiyetler olsun canım..Kocaman öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

derya dedi ki...

Canım ben tepsiyi öylece alsam olurmu ellerine sağlık kocaman öptüm...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika:)Sevgiler.

lavantalimon dedi ki...

ellerien sağlık.
macidede yeriz her zaman pırasalı böreği artık sen de yeriz:))

SerpiL dedi ki...

blogumun sağ tarfında duran bu böreğe gidip gelip gözüm kaydı.pırasalı daha nefis olur bence.ama sanki birazdaha pişmeli kızarmalıymış.nefis olduğu belli zaten

Zehra Gürgen dedi ki...

Hatice ben hiç böyle yapmamıştım, görüntüsüne bayıldım.Hazır elimde süt kaymağım varken ee azda pırasam var yapmayı aklıma koydum.İnşallah Allah izin verirde yarın daha iyi olursam tarifini yapacağım canım.

ellerine sağlık

sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

off canım süpersin ya ellerine sağlık....

MUTFAKISTAN dedi ki...

Super olmus canim ellerine saglik
bu hafta denemeliyim tarifi aldim
sevgiler

atesböcegi dedi ki...

Hatcem bu cok lezzetli görünüyor. canim cekti inan. Tam damak zevkime göre olmus. Denemeliyim mutlaka. seni kocaman öpüyorum özlemisim hep ortaliktan kayboluveriyorsun.

SADECE YEMEK dedi ki...

Canım ellerıne sağlık harıka bır göruntu.Sevgiler...

sevimlimutfak dedi ki...

Bende sık sık yaparım boşnak böreğini, ama benimki daha değişik yapılıyor. Tadını tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ÇOK CANIM ÇEKTİ ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR:(( ELLERİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM..
SEVGİLER..

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerine saglik canim nefis görünüyor sevgiler

dragonfly dedi ki...

yıldım cnm ellerine sağlıkkk

enes can dedi ki...

canımsın ellerine saglık yaptık yedik çok değişik bir tattı kocam çok begendi kahvaltıyada istedi bende bok ye dedim boşayacakmıs beni haberiniz olsun..