TAHİNLİ ÜZÜMLÜ ÇÖREK
MALZEME:
2 su bar süt (ılık)
1 çay bar sıvıyağ
2 adet yumurta(birisinin sarısı üzerlerine)
1 paket istant maya
1 yem kaş şeker
tuz (1 tat kaş)
alabildiğince un
İÇ MALZEMESİ:
ceviz veya fındık
kuru üzüm
tahin
toz şeker
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Süt,sıvıyağ,yumurta ,şeker ,tuz ve maya koyup karıştırılır un eklenerek yoğrulur,yumuşak ve özlü bir hamur elde edilir,hamur yar saat mayalanması için bekletilir......Hamur bir parçası diğer çörekği yapmak için ikiye ayrılır...Hamur un yardımı ile oklava ile açılır,üzerine sıvıyağ,tahin sürülür,toz şeker serpilir,kuru üzüm ve fındık koyularak rulo yapılır...Rulo yapılan hamur ortadan ikiye kesilir iki parça birbirine örgü gibi dolanır( rulo halinin resmini çektim ama yanlışla silmişim :( üzerine yumurta sarısı sürülerek tepside biraz mayalandırılır ve ılık fırına sürülür..Sıcak veya ılık dilimlenerek afiyetle sevdiklerimizle yenilir...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAŞHAŞLI ÇÖREK
Ayrılan hamur oklava ile açılır,hamura sıvıyağ ve haşhaş karışımı sürülür,ceviz veya fındık serpilerek rulo yapılır...Rulo yapılan hamur tepsiye yerleştirilir iki ucu birleştirilir ve simit şekline getirilir...Hamurun kenarları kesilerek yan çevrilir ,yumurta sarısı sürülür,tepside biraz mayalanması için bekletilir,ılık fırında pişirilir..Bir hamurla iki çöreğimiz hazır :)deneyenlere afiyet olsun....